Balanç del bloc d’història de 2n de Batxillerat


El bloc va arribant a la seva fi, o més aviat a la pausa estival. Al setembre tornarà a ser útil per als alumnes que faran història el curs vinent, però per mi vosaltres sereu sempre els pioners, els que em vau acompanyar en el procés de la creació d’aquesta eina que ens ha permés disposar de materials i recursos a l’abast. I que també ens ha permés gaudir de moltes de les aportacions fetes per la gent del 2n de Batx, des de testimonis fins a resums passant per comentaris o idees que heu posat a l’abast.

Us vull fer partíceps d’algunes de les xifres del bloc, parlem de 132 entrades, d’uns 250 documents penjats, de 50 subscriptors en el seu millor moment (dels quals 5 se n’han donat de baixa) i 50 histonigmes. I les visites que heu fet, en total 8341, fins ara, vindrien a ser unes 100 per alumne, en mitjana. Perquè també hi ha hagut visites d’exalumnes o d’altra gent, per mi desconeguda, però que n’hauran extret alguna utilitat. Fins i tot, hi ha hagut gent que ha descarregat els meus arxius en d’altres repositoris (com issu o scribd), benvinguts siguin, coneixement lliure a l’abast de tothom.

Aquí teniu un resum de la procedència de les visites. De fet, esmentaré al Marc Vera i a la Cristina Fernández Tutusaus (exalumnes que estudien a Boulder Creek, Colorado, EUA i a Edimburgh -UK-, respectivament), perquè gràcies a ells el bloc anava rebent visites d’aquests dos països. Per això a les 7 del matí podia trobar que les úniques visites del dia eren d’EUA, perquè allà el Marc encara se’l podia mirar de nit. I no em deixo al Francesc Ferrer, que se’l mira des de Belfast, que malgrat ser a l’illa d’Irlanda, queda inclós a UK. A banda, hi ha visites des d’Alemanya, França, Ucraïna (potser un despistat de l’Eurocopa), Indonèsia, etc. Però per un error de WordPress només estan les visites des del 25 de febrer, no pas les anteriors.

I dir-vos que tota la feina feta, per mi i per vosaltres, queda a la vostra disposició, per si mai ho necessiteu, que el proper any igual us torneu a trobar la història en els vostres estudis, i us en poden ser útils.

Salutacions cordials a tota la comunitat blocaire!!!

Deixa un comentari